Klant aan het woord: Hoe Felixwerkt voor Marktonderzoek bureau in Almere

Almere Marktonderzoek Advies (AMA) heeft zich als twintigste bedrijf aangesloten bij Felixwerkt. Directeur Carina van der Koogh was in het verleden ontevreden over de samenwerking met uitzendbureaus en ondersteunt hierdoor innovatie in de uitzendbranche. Ze heeft nu via Felixwerkt een betrouwbare samenwerking met T&E studenten uitzendbureau. 

Welk werk heeft Felix jou uit handen genomen?

FelixWerkt heeft ervoor gezorgd dat een groot aantal uitzendbureaus ons een aanbieding kon doen op basis van eenduidige en gestructureerde informatie. Hierdoor zijn ook uitzendbureaus die wij nog niet kenden benaderd om een aanbieding te doen. Uiteindelijk zijn wij zelfs met een partij die totaal onbekend was bij ons in zee gegaan.

Welke frustratie heeft het bij je opgelost?

Wij hebben de ervaring dat uitzendbureaus, gezien de lage frequentie waarin wij medewerkers nodig hebben, het goed genoeg vonden als de “plekken maar zijn gevuld”. Helaas is dit bij vele grote uitzendbureaus onze ervaring geweest, met heel veel frustratie tot gevolg.

Medewerkers kwamen bijvoorbeeld helemaal niet opdagen, waren slecht of verkeerd geïnformeerd, pasten niet binnen het profiel of waren een dag ervoor via-via per mail benaderd of ze wilden werken zonder ooit maar één stap in het uitzendbureau te hebben gezet. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat dit vrij frustrerend is als je een callcenter moet vullen met een strakke deadline of tijdens een ééndaags evenement enquêtes moet verzamelen!!

Een uitzendbureau moet je betalen voor de mensen die aanwezig zijn, maar waarom kan je geen boete opleggen als medewerkers niet komen opdagen?! Wij kregen vaak te horen dat zij slechts een ‘inspanningsverplichting’ hadden. Na al onze teleurstellingen hebben wij besloten om aanvragen via FelixWerkt te verspreiden.

Hier kan je gemakkelijk aanvragen uitzetten door slechts eenmalig een aanvraagformulier in te vullen. De uitzendbureaus schrijven zich in op basis van jouw voorwaarden, dus zijn ze gemotiveerder om daadwerkelijk aan je wensen te voldoen.

Daarna kan je alle uitzendbureaus gemakkelijk met elkaar vergelijken en bekijken welk uitzendbureau nou echt bij jouw organisatie past.

Welke winst heeft het je geleverd?

Het heeft een langdurige relatie met T&E opgeleverd, die onze taal spreekt, onze bedrijfsvoering begrijpt en voor AMA een poule aan kwalitatief goede interviewers heeft opgezet. Wij hebben korte lijnen met T&E die ons wél gemotiveerd en gekwalificeerd personeel kunnen leveren als ons eigen personeelsbestand niet toereikend is. Een hoop frustraties zijn opgelost!

Ik zou FelixWerkt in de toekomst zeker opnieuw inzetten bij het aanvragen van uitzendkrachten. Naast eenvoudig aanvragen is het zelf stellen van voorwaarden een prettige manier van werken.